Codex Alimentarius

Majoritatea produselor alimentare contin aditivi (cunoscuti sub denumirea generica de “E”-uri), care conserva, dau culoare, forma, spumeaza si mai ales dau aroma in mod artificial, facind astfel produsul atragator si vandabil timp indelungat. Produsele alimentare cu termen de garantie de un an sau doi nu sint o raritate. Nu ne putem astepta ca un produs atit de vechi sa fie bun pentru organismul nostru, chiar daca el are autorizatia sanitara pentru a fi comercializat.

“Este suficient sa ne gindim ca o maioneza se altereaza in mod normal foarte repede (in 24 sau maxim 48 de ore), deoarece ea constituie o hrana foarte buna pentru bacterii. Va puteti inchipui cit de hranitoare poate fi o maioneza din conserva, care a fost produsa acum o luna, a fost pastrata la temperatura camerei si care nu are semne evidente de alterare deoarece are atit conservant incit bacteriile nu pot trai hranindu-se cu ea.

Oare de ce corpul uman s-ar putea hrani cu aceeasi substanta, cu aceeasi hrana moarta pe care bacteriile o refuza? De asemenea, hormonii folositi in procesul de crestere a animalelor (puii sint deja un exemplu cunoscut) ajung in corpul uman si, in timp, au ca efect o dezvoltare nefireasca a acestuia. Situatia este notorie in tarile industrializate si ea este acceptata deoarece efectele negative se vad destul de tirziu, iar producatorii au un lobby foarte puternic pentru a-si sustine produsele”, este de parere ing. Leonard Radut, director al Laboratoarelor Genna. Toate aceste influente negative se regasesc in functionarea corpului nostru. Ele isi pun amprenta atit asupra formei cit si a starii de sanatate a corpului fizic. In Romania, laboratoarele care pot masura concentratia de “E”-uri din alimente sint o raritate.

Singurul mod de contracarare a acestor efecte este sa fim foarte atenti cum si cu ce ne hranim. Pentru ca aceasta atentie sa fie mereu treaza in constiinta noastra, n-ar trebui uitate vorbele terapeutului Stelian Fulga, care, pe buna dreptate, sustine ca “viata si moartea se afla in intestinul gros”. O alimentatie cu mincaruri proaspete, cu cit mai putina carne si grasimi animale, bogate in vegetale, reprezinta calea fireasca de hranire pentru om. Aditivii alimentari, simbolizati prin litera “E” urmata de un grup de cifre, pot fi clasificati in nepericulosi, suspecti, toxici si chiar cancerigeni. De fapt, acesti aditivi, chiar daca sint inventariati si publicati periodic de catre OMS, au luat o amploare deosebita, netinindu-se prea mult seama de pericolul folosirii lor.

Astfel, aditivul E 124 (colorant rosu) folosit la anumite mezeluri este toxic (produce tumori tiroidiene), fiind interzis in SUA. Nitritii si nitratii (conservanti) E 249 si E 259, larg folositi la mezeluri, alimente conservate prin sarare si brinzeturi sint posibili cancerigeni. De asemenea, cancerigenele E 131 si E 142 se gasesc in bauturi alcoolice si nealcoolice, inghetate si condimente. Racoritoarele contin E 210, E 231 si E 232, care sint toxice si interzise in Australia. Ele mai sint folosite pentru tratamentul la suprafata al citricelor si bananelor. Aditivii E 311 si E 312 din uleiurile pe baza de grasimi sint inamici ai sistemului nervos. E 123 – cel mai cancerigen dintre aditivi, se gaseste in bomboane, jeleuri si brinzeturi topite, iar E 102 si E 110 – coloranti al prafurilor de budinci, nu se mai consuma de mult in statele membre UE. Aditivul E 330 (acid citric) genereaza boli ale aparatului digestiv; E 200 elimina vitamina B 12 din organism; E 250, E 251 si E 252 ataca vasele sanguine; E 311 si E 312 ataca sistemul nervos; E 320 si E321 cresc colesterolul. Aditivii E 954 si E 952, care se gasesc in guma de mestecat si in racoritoare sint cancerigeni. Sulfitii E 220 si E 228 din carnea de hamburger si cartofi deshidratati provoaca alergii.

sursa articolului: http://www.e-uri.ro

Cu excepţia maladiilor provenind din cauze accidentale,
otrăvire (plumb, arsenic, etc), din microorganisme extrem de
virulente, malformaţii congenitale, majoritatea bolilor cunoscute
îşi au originea direct sau indirect într-o alimentaţie incorectă”.
(Dr. W. Kollath)

„Bolile de care suferă omul, urmare a civilizaţiei,
iau naştere mai ales prin intermediul alimentaţiei
şi pot fi vindecate tot numai pe calea unei alimentaţii corecte”.
(Dr. H. P Rusch)

Solutii contra Codex-ului Alimentarius

Solutia este simpla. Trebuie sa facem mici ajustari sistemului. Cum? Simplu. Orasenii vor cumpara direct de la producator [fermier], iar taranii [fermierii, producatorii] nu isi vor mai vinde marfa intermediarilor[incercati sa va gasiti pe cineva de la care a puteti cumpara. De asemenea nu strica sa imprastiati informatia. Dar, primordial este sa incercati sa traiti cu stiinta ca soarta noastra este in mainile Celui de Sus]. Deci vedeti? Nu neaparat prin anarhie se rezolva lucrurile. Trebuie doar sa traim normal [normalul pe care il stim noi, nu care ne este prezentat de ei. Apropo, asta se vrea a fi un avertisment pentru cei ce vor schimba legile privind introducerea altor categorii de „droguri”. Daca este sa o luam asa, asta inseamna ca soarele este un drog fiindca intareste sistemul imunitar, deci, in concluzie, soarele este ilegal ! Vedeti cat de absurda este situatia? Se refuza dreptul de a discuta asupra anumitor probleme doar fiindca asa au decis altii. Aici nu mai vorbim de democratie, asta este tiranie. Oare chiar nu s-a invatat nimic din greselile trecutului? S-au inlocuit tiranii vechi doar pentru a se face loc altora noi?]. Nu pot aresta o tara intreaga doar pentru cultivarea usturoiului [asta in cazul in care usturoiul va fi declarat drog, conform prevederilor Codex-ului]. Acum sper sa realizati ca noi alcatuim sistemul, nu ei. Ei au putere datorita noua. Ei au putere datorita faptului ca noi acceptam asta. Nu spun sa starnim anarhie, dar prin neacceptarea Codex-ului ei vor fi pusi in situatia de a nu mai pune in practica ceea ce au planuit sa faca cu noi. Totul pleaca de jos, de la fiecare dintre noi. Guvernul a dovedit inca o data, daca mai era cazul, ca nu ii pasa de noi. O posibila solutie anti-Codex[totusi, nu uitati ca soarta noastra este in mainile Celui de Sus. Sa nu ratacim de la cale fiindca ne indreptam spre deznodamantul final cu repeziciune]

Noi putem influenta realitatea prin faptele noastre. Sistemul are putere datorita noua, fiindca noi lucram pentru sistem. In concluzie, sistemul noi il cream. Ce s-ar intampla daca aceste sfaturi ar fi urmate? Sistemul s-ar prabusi fara ca noi sa folosim violenta. Totul perfect legal. Deci vedeti, nu este neaparat nevoie de anarhie pentru a inlocui un sistem? Totul se poate face perfect legal, trebuie doar sa gandim putin spre binele nostru. Trebuie sa facem ceea ce ei nu vor sa facem, sa ne folosim creierul. Iar cei care ajuta la indeplinirea Codex-ului, ii rog sa se uite la clipul acesta

pentru a vedea ce patesc cei care stiu prea multe. Asta nu este tactica mea, asta este mersul lucrurilor facut de alte persoane.

Anunțuri

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: